27 January, 2016

Louis Bromfield

E preferabil sa fii un prost activ, decat un intelept pasiv.

7 comments:

  1. Si de ce ar fi asa? Un prost activ ar putea sa creeze mult rau si probleme celor din jur. Eu as fi preferat ca oameni ca Hitler si Stalin sa fie intelepti pasivi. Louis Bromfield mai s-ar fi limitat la a scrie povesti decat sa incerce sa spuna "vorbe destepte"

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu cred ca ai inteles deplin sensul spuselor sale(ma refer la avantajul individului respectiv). La noi,de exemplu,multi prosti activi au ajuns milionari in Euro,iar inteleptii pasivi au rams cu spusul.Deci,cine a fost avantajat??

      Delete
    2. Eu cred ca nu ai inteles ce am spus eu. Citatele nu ar trebui sa fie doar pareri personale, ci general valabile. Din exemplul tau se intelege ca scopul tau si al lui ar fi bunastarea materiala. Scopul meu si in general al oamenilor este sa fie fericiti. Iar a fi milionar in euro nu este nici macar pe departe o conditie pentru a fi fericit, ci poate sa fie o povara cum dealtfel realitatea o dovedeste. E bine sa fi asa cum te simti tu bine in pielea ta fara sa aduci suferinta celor din jur. Ca te regasesti tu in spusele lui Bromfield nu inseamna ca e un citat destept, general valabil.

      Delete
    3. Hai s-o luam "pas cu pas"(m-am molipsit dupa nenea Iohannis),poate reusim sa ne intelegem.

      In primul rand omiti faptul ca eu,intre paranteze,m-am referit la cel pus in situatia respectiva si nu asa in general.
      In al doilea rand,cred ca incepi sa dai dovada de superficialitate (nu vreau sa folosesc un alt cuvant).Iata si de ce:crezi tu ca PASIVITATEA,indiferent de motive,cauze,etc.,poate fi un motiv de lauda,de civism,de curaj,sau de fericire (ca sa fiu in ton cu spusele tale).
      Dupa mine,pasivitatea este mai condamnabila decat prostia:o faci constient si din lasitate,pe cand prostia.....
      Cele spuse de mine dovedeste ca societatea umana,in general,taxeaza pasivitatea,chiar cu riscul de a accepta prostia.
      Din postarile tale pe facebook,nu prea pari a da dovada de pasivitate,asa ca te baniesc de nesinceritate cand spui:" Scopul meu si in general al oamenilor este sa fie fericiti. Iar a fi milionar in euro nu este nici macar pe departe o conditie pentru a fi fericit, ci poate sa fie o povara"Nu stiu ce intelegi tu prin fericire,dar numai super-idealistii(sau sfintii) se pot declara fericiti,avand o stare materiala precara.Nu cred ca este cazul tau,dupa reclamele de pe facebook. Ma opresc aici.

      Delete
  2. Nu sunt sigur ca Nenea Acela a zis asa ceva. Iar voi aveti amandoi dreptate. Zicatorile acestea au un specific rol si se refera la o anumita audienta in care omul s-a invartit.( a citit cineva ceva de el?)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stimate "sandelus",omul asta,Bromfield,s-a invartit intr-un cerc forte select.Amintesc in acest sens numai si prietenia cu Hamphrey Bogard,care spune multe.De scris a scris mult>Si la noi s-au tradus multe din scririle sale.Iti recomand:"Vin ploile" si Nopti la Bombay".

      Delete